latinica  ћирилица
19/09/2019 |  14:32 | Аутор: СРНА

ПУ Зворник: За осам мјесеци 354 саобраћајне незгоде

На подручју Полицијске управе Зворник у протеклих осам мјесеци евидентиране су 354 саобраћајне незгоде, што је за 10 одсто мање него у истом периоду прошле године, саопштено је из ове управе.

Од укупног броја евидентираних, у 97 саобраћајних незгода било је поврјеђених лица, од чега су три несреће са погинулим.

Припадници зворничке полиције данас су, у сарадњи са представницима Ауто-мото друштва "Семафор", у Каракају дијелили летке под називом "Крећите се са нама!", у оквиру Европске седмице мобилности која се обиљежава од 16. до 22. септембра.

Циљ ових активности је промоција здравог живота, што више пјешачења и вожње бициклом, а мање вожње у аутмобилима, наведено је у саопштењу.

У овој акцији дијељени су и свјетлоодбојни прслуци бициклистима и пјешацима, са циљем веће безбједности ове категорије учесника у саобраћају.

Из Полицијске управе Зворник апелује на грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима, како би властиту и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.