latinica  ћирилица
19/09/2019 |  18:34 ⇒ 19:38 | Аутор: СРНА

Мазалица: Изборни побједници одлучују о броју министара у СМ

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица поручио је да изборни побједници унутар српског народа треба да одређују ко ће имати колико министара у Савјету министара, а не посланик СДА у парламенту Републике Српске Един Рамић и његова странка.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

Коментаришући изјаву Едина Рамића да ће СДА адекватно одговорити СНСД-у на смјену потпредсједника парламента Српске Сенада Братића и да је могуће да ће СНСД добити министарство мање у Савјету министара приликом формирања власти на нивоу БиХ, Мазалица је рекао Срни да би Рамић требало да се запита зашто су они програмском декларацијом СДА практично изазвали Братићеву смјену. 

- Рамић не треба да ставља у исту раван број министара из реда српског народа у Савјету министара, ко год то био и представљао српски народ. По свему судећи, то могу бити само побједници на протеклим изборима, а то је коалиција окупљена око СНСД-а - истакао је Мазалица.

Он каже да Рамић треба да схвати да је прошло вријеме ага и бегова када су
муслимани у БиХ нешто давали или одузимали Србима и другим хришћанима. 

- Ми живимо данас у БиХ која је дејтонска, у којој имамо два ентитета и три конститутивна народа, гдје Срби бирају своје представнике - истакао је Мазалица.

Един Рамић, који је и потпредсједник СДА, рекао је јуче у Народној скупштини Републике Српске да ће та странка адекватно одговорити СНСД-у на смјену Братића, те да је могуће и да ће СНСД добити министарство мање у Савјету министара приликом формирања власти на нивоу БиХ.

Он је рекао да СНСД "неће дисциплиновати СДА и да ће се та странка у то убрзо увјерити".