latinica  ћирилица
19/09/2019 |  23:01 | Аутор: РТРС

Србија надиграла и Аустрију

Oдбојкаши Србије савладали су Аустрију са 3:0 (25:16, 25:22, 25:20) у мечу посљедњег кола Групе Б на Европском првенству које се игра у Белгији, Француској, Холандији и Словенији.
Одбојкаши Србије (Фото: volleyball.ioqt.2019.fivb.com) -
Одбојкаши Србије (Фото: volleyball.ioqt.2019.fivb.com)

Противник српских одбојкаша је селекција Чешке, а меч је на прогаму у суботу од 17.00 часова.

Српски одбојкаши лако су сломили отпор Аустријанаца. Снажним сервисима пореметили су пријем противника, и тако одаљили њихове средњаке од мреже. То је олакшало игру у пољу, па су одбојкаши Србије лакше освајали поене. У другом и трећем сету противник је користио опуштања у игри Србије и тако успијевао да буде у егалу. Ипак, српски репрезентативци су брзо реаговали, појачавали темпо и тако ломили противника. Овом побједом остварили су максималан учинак у групи и са првог мјеста иду у наставак такмичења.

Послије почетног одмјеравања снага "орлови" су заиграли агресивније. Предност је почела да расте. Селектор противника је покушавао тајм-аутима да повеже игру своје селекције, али није успио. Аустријанци нису имали рјешења за игру српске селекције, која први сет добија са 25:16.

Други сет донио је нешто бољу игру противнка. Српски одбојкаши су спорије ушли у овај период и дозволили противнику да дође до три поена предности, 6:3. Полако су појачавали темпо, а до изједначења одбојкаши Србије су дошли при резултату 11:11. Потом су преузели вођство, које нису испуштали до краја сета 25:22.

Трећи сет донио је велику борбу, Срби су успјели да поведу са три разлике, али не и да сломе противника. Аустријанци, жељни надигравања, су појачали темпо, а до изједначења су стигли средином сета - 14:14.

Ипак "орлови" нису дозволили противнику да преокрене резултат, експресно враћају предност од два поена, коју су сачували до краја сета и меча - 25:20 у трећем сету.