latinica  ћирилица
19/09/2019 |  23:07 | Аутор: РТС

Партизан испустио побједу

Фудбалери Партизана ремизирали су са АЗ Алкмаром на домаћем терену резултатом 2:2 у првом колу Лиге Европе.

Партизан није успио да дође до побједе, упркос томе што је имао играча више и досуђен пенал у своју корист.

Црно-бијели су имали подршку преко 20.000 малишана из цијеле Србије, који су дошли да бодре свој клуб који је одиграо посљедњи меч под казном УЕФА.

Израелац Натхо је био убједљиво најбољи играч утакмице, не само због два гола, већ због феноменалне игре са лоптом и без ње током цеијле утакмице, док је Јапанац Асано поново промашио неколико изванредних шанси.

Партизан је био бољи током цијелог меча, нападао је и имао већи број посједа и прилика, али је, упркос вођству од 2:1, остао без побједе.

Није све добро кренуло по црно-бијеле, с обзиром да је Алкмар повео у 12. минуту. Послије прелијепе акције тројице офанзиваца гостију сам испред гола остао је Стенгс, па изненадио Хумску за предност Алкмара.

Сљедећа занимљива ситуација одиграла се 15 минута касније. Асано је показао своју брзину, изашао испред Свенсена, а штопер Алкмара није видио друго рјешење и срушио је Јапанца.

Судија Гвидо имао је лак задатак, па је Свенсена искључио са утакмице директним црвеним картоном и оставио госте са играчем мање на терену.

Асано је промашио велику прилику у 37. минуту када је из чисте позиције пред голом гостију катастрофално шутирао главом, али је већ четири минута касније Партизан добио златну шансу.

Садик је оборен у казненом простору ривала, а Гвида се одлучио на најстрожу казну за Алкмар.

Лопту је на бијелу тачку ставио Натхо и био неумољив, па се на полувријеме отишло са 1:1.

Друго полувријеме почело је офанзивом Партизана и шутевима Натха и Асана, који су били недовољно прецизни. Црно-бијели, ипак, нису дуго чекали на гол.

У 61. минуту Садик је добио добру лопту и остао сам испред гола Алкмара. Шутирао је, погодио стативу, али се лопта одбила до свеприсутног Натха који је добро захватио лопту и донио предност домаћину.

Партизан је наставио да напада, остављајући доста простора за контранападе гостију, који су ти искористили. Само пет минута након гола за 2:1.

Боаду је искористио заспалу одбрану београдског клуба и ријешио ситуацију са Стојковићем један на један, па је Алкмар изједначио када малтене нико то није очекивао.

Црно-бијели се нису предавали и наставили су да нападају желећи да освоје сва три бода. Милошевић је покушао убацивањем Марковића и Суме, али то није уродило плодом.

Асано и Сума су имали по једну солидну прилику у завршници, а највећу је пропустио Марковић. Сам је био бивши играч Ливерпула пред голманом Алкмара, покушао је да га лобује, али је лопта завршила тик изнад пречке.

Партизан у наредном колу, 3. октобра, гостује Астани, док Алкмар истог дана дочекује Манчестер Јунајтед.