latinica  ћирилица
20/09/2019 |  09:33 ⇒ 14:09 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Фашисоидне изјаве Гордане Катане о Мазалици

Портпарол СНСД-а Радован Ковачавеић изјавио је Срни да је згрожен ставом новинарке сарајевског Ослобођења Гордане Катане да посланик СНСД-а Срђан Мазалица, како она каже, "треба да се убије и планету спаси од могућности да се размножава".
Радован Ковачевић -
Радован Ковачевић

- Госпођа Катана, која се осим као новинарка, представља и као активиста невладиних организација, изношењем оваквог става, потврдила је чињеницу да борба против фашизма никада не смије престати, јер како другачије назвати овакав став осим фашистичког - истакао је Ковачевић.

Он је додао да овај начин комуникације никада не може бити прихваћен без обзира што је Република Српска демократско друштво које свакоме дозвољава да слободно износи ставове.

- Надам се да став госпође Катане не представља став листа за који ради или организације којој припада и било би одговорно да се они ограде од овога. Госпођа Катана се на овај начин дискредитовала и као новинар и као било какав активиста и сав њен претходни и будући рад треба посматрати кроз призму ове фашисоидне изјаве - закључио је Ковачевић.