latinica  ћирилица
20/09/2019 |  11:06 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Ковач: Историја и српски народ неће опростити ако поклекнемо

На жалост уочавам да на данашњи дан нема или ако има, не смију или не знају да појасне дјеловање Алије Изетбеговића и његових Младомуслимана и њихове Странке демократске акције, истиче бивши министар унутрашњих послова Српске и генерал Томо Ковач.
Томо Ковач - Фото: РТРС
Томо КовачФото: РТРС

Пише: Томо Ковач

У ноћима 1992. године на тајним сијелима Алије, Бехмена,Пргуде и других Младомуслимана, прије њиховог хапшења, табирали су како водит џихад. Алија им је тумачио да џихад није само рат, поготово у БиХ, већ то мора бити акција поступака на политичком, економском, образовном, социјалном и на крају војном пољу. Како је тада једноставно говорио и против личних понашања које су супротне вјери да се одоли личним искушењима са којима се муслимани сусрећу у тадашњем безбожном комунистичком друштву. Како постићи тај циљ кад нема слободе ислама и исламског друштва без државе у којој доминирају муслимани. тј. без јединства вјере и власти.

Гдје смо данас по Бакиру Изетбеговићу. У протеклих 28 година много смо постигли. Некад напријед, некад назад, али остварили смо да смо шездесет надлежности и институција пренијели на БиХ и сад имамо кризу. Али су оне добре да би се ишло напријед. Кризу је направио са Милорадом Додиком тако што је потурио документ, тј. споразум који ће тумачити по свом језику преваре, јер му је то дозвољено у џихаду, а не по Додиковом читај како пише. Заборавио Додик да Бакир не чита по Вуку, већ по Бабиној декларацији.

Бори се Бакир за НАТО, за ЕУ, а пред очима му сија 51 одсто. тачније један грађанин један глас за глупу Европу и надобудне Американце. А по Бабином достигли смо да кроз већински ислам сад можемо остварити јединство вјере и власти.

Долази Конгрес СДА

Програмска декларација и друга фаза да нема Републике Српске, како Бакир воли да каже, и сви Срби скочише против регионализације. Не виде тачку афирмације бошњанштва, у преводу муслиманства, као носиоца "босанске" нације. Ту је крај браћо Срби и хришћани Хрвати, тад смо сви преко Дрине, Саве и Неретве.

Трећа фаза када нестане Срба и Хрвата, тада нестаје и БиХ, јер им никад није била по Алији, а ни циљ. Тада се уједињују. Калифат Санџак и Македонија су паралелно заведени.

Господо српски политичари сутра идете код предсједника Србије, па ето да вас мало подсјетим, ја нисам аналитичар, ни историичар, већ српски генерал Полиције. Ово вам је све уживо из Алијиних и Бакирових уста.

Шта је тачно од овог?  Па ваљда видите, педесет одсто су остварили. С тим кад су Хрвати у питању и осамдесет одсто.

Ко је крив? Ми који смо рекли 1992. године "не" Алији. Са пушком сигурно нисмо. Алија у светом рату ништа не оствари, али у мирном џихаду много тога, што због притиска, што због кукавичлука и незнања и борбе за власт, а и ваших страхова које сте пренијели на народ.

Као што рече Радован 1992. године, није битно ко је СДС или комуниста, међу којима сам и ја био, дошао је тренутак да се морамо одбранити и историја неће опростити никоме, а ни Алија није опростио ко му је остао у Сарајеву. Тако је и данас дошао дан да се не дијелимо и не прозивамо ко је гори и већи издајник, већ се покажимо. Историја и српски народ вам неће опростити ако поклекнемо у страху, лакомислености и незнању.