latinica  ћирилица
20/09/2019 |  11:22 ⇒ 11:24 | Аутор: СРНА

Видовић: Буџет Српске стабилан

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић истакла је у разговору са новоименованим резидентним представником Међународног монетарног фонда у БиХ Ендруом Џулом да Српска има стабилан буџет и да су показатељи за првих осам мјесеци задовољавајући.
Састанак у Бањалуци - Фото: РТРС
Састанак у БањалуциФото: РТРС

- Владине мјере и политике, са посебним акцентом на сузбијање сиве економије допринијеле су повољној финансијској ситуацији, због које смо у овој години два пута повећавали пензије, али и забиљежили повећање просјечне плате - рекла је Видовићева данас у Бањалуци.

Говорећи о реализацији планова до краја године, она је навела да ће Влада Републике Српске ускоро усвојити ребаланс, који би у октобру требало да буде упућен на разматрање у Народну скупштину Српске, а затим ће услиједити припреме за усвајање кључних докумената у области финансија за предстојећи период, саопштено је из Министарства.

Видовићева је нагласила да је Република Српска увијек била отворена за унапређења у области финансија и да је до сада у ММФ-у наилазила на партнера за техничку подршку, те да очекује да ће након формирања власти на БиХ нивоу бити усаглашени даљи правци дјеловања на обострано задовољство.