latinica  ћирилица
20/09/2019 |  12:02 ⇒ 12:02 | Аутор: Б92

Федерер: Плакао сам послије пораза од Ђоковића на Вимблдону

Роџер Федерер открио је, у интервјуу који је дао за Газету дело Спорт, да је последњи пут у животу заплакао после пораза од Новака Ђоковића у финалу Вимблдона.

Швајцарац је у бројним статистичким параметрима био бољи ривал од Ђоковића тог дана, имао је и двије меч лопте на свом сервису, али је на крају најбољи тенисер света славио у петом сету.

- Посљедњи пут када сам плакао? Прије два мјесеца на Вимблдону. На терену и на додјели пехара сам суздржавао сузе. Онда сам дошао у свлачионицу и на први коментар ‘ниси имао среће, био си тако близу..." сам се сломио и пустио коју сузу - признао је Федерер у разговору који је водила позната скијашица Микаела Шифрин.

Федерера често питају када ће да престане да игра професионалан тенис.

- И прије десет година су ме то питали, тада је то било чудније. Питали су ме о пензији већ када сам освојио Ролан Гарос (2009). И рекао сам: ‘Имам само 28!‘ Мислио сам да ћу играти барем до 32-33 године, послије је све ишло својим током. Сада као да ме питају то на свакој конференцији, али ни ја не знам када ћу се повући - каже Швајцарац.