latinica  ћирилица
20/09/2019 |  12:42 ⇒ 13:08 | Аутор: СРНА

Званичници упутили саучешће породици Милорада Говедарице

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици преминулог Милорада Говедарице и Асоцијацији Ствараоци Републике Српске.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

- Са жаљењем сам примила тужну вијест о смрти Милорада Говедарице. Милорад Говедарица остаће упамћен као искрени родољуб који је дао велики допринос у најтежим тренуцима стварања Републике Српске - истакла је Цвијановићева.

Нагласила је да смрт Милорада Говедарице представља велики губитак за породицу и пријатеље, али и за цијели српски народ.

- У име грађана Републике Српске и своје име упућујем вам изразе искреног саучешћа и дубоког саосјећања - наведено је у телеграму саучешћа предсједнице Републике Српске.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици Милорада Говедарице, предсједника Општинског одбора Асоцијације Стваралаца Републике Српске Пале, који је преминуо у 65. години.

- Вијест о смрти Милорада Говедарице веома ме је потресла. Молим вас, примите изразе мог дубог саучешћа и саосјећања у вашој боли. Његова смрт је велики губитак не само за вас, његову породицу, већ и за све његове пријатеље, Пале и цијелу Републику Српску, као и Асоцијацију Стваралаца Републике Српске - истакао је Додик.

Подсјетивши да је Говедарица у Одбрамбено-отаџбинском рату био директор Робних резерви, Додик је рекао да је обављајући ту дужност у тешким ратним временима, Говедарица пружао несебичну подршку и помоћ народу и српској војсци у одбрани Републике Српске, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

- Говедарица је припадао генерацији Срба која је на почетку Одбрамбено-отаџбинског рата одмах стала на страну одбране српског народа и почела да ствара Републику Српску - наводи се у телеграму