latinica  ћирилица
20/09/2019 |  13:32 ⇒ 14:35 | Аутор: СРНА

Вишковић: Звиздићева опструкција за Гиниса

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић годинама опструише изградњу граничног прелаза и моста "Братољуб" између Братунца и Љубовије.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Звиздић опструише изградњу овог граничног прелаза и моста већ неколико година, а Србија је свој дио испунила - саградила је мост, који сада није у употреби - рекао је Вишковић новинарима у Бијељини.

Према његовим ријечима, то је за Гинисову књигу.

- Вјеровали или не, то је за Гинисову књигу. Обична глупост БиХ. Али, ми живимо у земљи која се зове БиХ, а ја обично кажем - гдје престаје здрав разум, настаје БиХ, а за то је Звиздићев став о изграњи моста "Братољуб" најбољи примјер - рекао је Вишковић.

Звиздић је јуче у Сарајеву изјавио да мора бити усвојен буџет институција БиХ за ову годину да би била оперативна средства од три милиона КМ за завршетак изградње граничног прелаза између БиХ, односно Републике Српске и Србије код Братунца.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је након сједнице Предсједништва БиХ 20. августа да су на сједници обавезали Савјет министара у техничком мандату да у року од 30 дана обезбиједи додатна три милиона КМ за изградњу граничног прелаза код Братунца како би то питање било ријешено.

Двије године су прошле од када је изграђен мост "Братољуб", који повезује Братунац у Републици Српској са Љубовијом у Србији. Мост, чију је изградњу финансирала Србија, није пуштен у употребу јер БиХ није саградила гранични прелаз.