latinica  ћирилица
20/09/2019 |  13:45 | Аутор: СРНА

У Болници "Србија" биће постављене камере

У Болници "Србија" ће, због све чешћих напада на здравствене раднике, бити постављене камере.
Болница Србија - Источно Сарајево - Фото: РТРС
Болница Србија - Источно СарајевоФото: РТРС

На данашњем састанку директора Болнице "Србија" Небојше Шешлије и начелника Полицијске управе Источно Сарајево Бранимира Шеховца закључено је да ће превентивна заштита у Болници бити осигурана одређеним бројем камера које ће преко директног линка бити повезане са овом полицијском управом.

На састанку, који је одржан на иницијативу Управе Болнице, констатовано је да је недопустиво нарушавање безбједности медицинских радника током обављања њихових редовних послова, посебно у ноћним часовима након што често указују помоћ повријеђенима у случајевима нарушавања јавног реда и мира, саопштено је из Болнице "Србија".

- Здравственим радницима морају бити обезбијеђени услови да несметано раде свој захтјеван и одговоран посао, без страха и притиска којим су до сада били изложени од појединих грађана - закључено је на састанку.

У саопштењу је наведено да ће сви здравствени радници, по постављању камера, добити упутства на који начин ће благовремено дјеловати и обавијестити надлежну полицијску станицу.

- На основу тога полицајци могу изрећи прекршајну пријаву или поднијети кривичну пријаву за напад на службено лице и угрожавање обављања службене дужности - наведено је у саопштењу.

У саопштењу је истакнуто да је основна мисија здравствених радника адекватно пружање здравствене заштите и медицинске његе пацијентима.

- Апелујемо на грађане да поштују закон и подрже медицинске раднике у њиховој хуманој мисији - наведено је у саопштењу.