latinica  ћирилица
20/09/2019 |  14:15 ⇒ 14:53 | Аутор: СРНА

Шаровић: Састанак са Вучићем прилика да се чују ставови странке

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић изјавио је да је сутрашњи састанак политичких лидера из Републике Српске са предсједником Србије Александром Вучићем у Београду прилика да ова странка предочи ставове о ситуацији у БиХ.
Мирко Шаровић - Фото: РТРС
Мирко ШаровићФото: РТРС

Шаровић је рекао да је одлазак на састанак код Вучића био једна од тема данашње сједнице Предсједнишва СДС-а у Источном Сарајеву.

- СДС ће, на позив предсједника Вучића, учествовати на овом сусрету и даћемо свој допринос. Сматрамо да је то важан тренутак да се у оквиру дијалога чује и наше размишљање о актуелној ситуацији у БиХ јер ће то бити тема која ће вјероватно доминирати - рекао је Шаровић новинарима.

Шаровић каже да је став СДС-а да ситуацију у БиХ не треба продубљивати, нити стварати неизвјесност у друштву, јер то представља директну пријетњу миру и стабилности у БиХ.

Констатујући да ће на састанку сигурно бити разговарано и о декларацији СДА, која је непосредан повод, Шаровић је рекао да је став СДС-а да је тај документ неприхватљив, те да представља корак уназад и у погрешно вријеме.

Према његовим ријечима, сличне документе, обично у предизборно вријеме, објављивали су и други политички субјекти у БиХ, осим СДС-а, што ће, такође, бити речено на састанку са предсједником Србије.

Шаровић је рекао да је на сједници Предсједништва СДС-а разговарано и о отпочињању избора за Актив жена и Актив омладине СДС-а, те спровођењу резултата изборне скупштине странке.

Он очекује да ће током септембра пристићи приједлози за чланове Извршног одбора СДС-а и да ће на првој наредној сједници Главног одбора странке бити изабрани његов замјеник и чланови Извршног одбора