latinica  ћирилица
20/09/2019 |  14:35 ⇒ 14:40 | Аутор: СРНА

Вишковић: Неопходно јединство у кључном моменту за Српску

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да све политичке партије из Републике Сропске морају да буду јединствене у овом моменту кључном за Српску.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Не може нам нико помоћи, ако ми нисмо у стању сами себи да помогнемо - рекао је Вишковић новинарима у Бијељини уочи сутрашњег састанка политичких лидера из Републике Српске са предсједником Србије Александром Вучићем.

Вишковић сматра да ће Вучић на састанку пренијети свој став у овом моменту кључном за Републику Српску и апеловати на јединство.

Предсједник Србије Александар Вучић састаће се сутра у Београду са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и представницима парламентарних странака из Републике Српске.

Састанку ће присуствовати и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић и предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић.

До састанка долази након што је СДА недавно усвојила декларацију у којој се наводи да је примарни и дугорочни циљ ове странке усвајање устава којим би БиХ била дефинисана као демократска, регионализована, правна и социјална држава под називом "република БиХ", са три нивоа власти - државним, регионалним и локалним. Декларација предвиђа и успостављање "босанског језика".