latinica  ћирилица
20/09/2019 |  14:39 | Аутор: СРНА

За изградњу прелаза код Братунца средства се могу узети из буџетске резерве

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић изјавио је да се за изградњу граничног прелаза код Братунца могу користити средства буџетске резерве.
Мост Братољуб - Фото: РТРС
Мост БратољубФото: РТРС

Након тврдње предсједавајућег Савјета министара у техничком мандату Дениса Звиздића да је потребно прво усвојити овогодишњи буџет институција БиХ да би било оперативно три милиона КМ за изградњу тог прелаза између Републике Српске и Србије, Комшић је нагласио да изградња тог прелаза не би смјела да буде предмет политичких уцјењивања.

- Не знам колико је средстава још остало Савјету министара, али по мом мишљењу јуче су неке ствари пале или су повучене, зависи како ће то неко тумачити, искључиво због неслагања замјеника министра транспорта и комуникација у техничком мандату Саше Далипагића - рекао је Комшић новинарима, те додао да не сматра да ХДЗ кочи тај пројекат.

Према његовим ријечима, Предсједништво БиХ ће видјети шта може да учини са своје стране, тим прије јер овај мост неме везе с политиком, него са људима који тамо живе и раде.

Комшић је након данашње сједнице Предсједништва БиХ рекао да у вези са сутрашњим састанком политичких лидера из Републике Српске са предсједником Србије Александром Вучићем у Београду очекује да ће "Вучић бити мудрији од неких наших овдје политичара".

Он је навео да су чланови Предсједништва БиХ данас разговарали са амбасадорима САД Ериком Нелсоном, Италије Николом Минасијем, Француске Гијомом Русоном, Велике Британије Метјуом Филдом и Њемачке Маргрет Убер у БиХ о укупној ситуацији у БиХ и потреби да се дође до компромиса.

- Разговарали смо и о потреби да Предсједништво БиХ због своје структуре представља одређену врсту лидера у тој причи, али видјећемо да ли ће доћи до тога јер за сада нема конкретних помака. До нас је сада да видимо шта ћемо и како ћемо изаћи из ове ситуације када је ријеч о формирању власти, причи о МАП-у, АНП-у, НАТО путу - рекао је Комшић након сједнице.