latinica  ћирилица
20/09/2019 |  14:45 | Аутор: СРНА

Прихваћен споразум о финансирању пројекта у Градишци

Предсједништво БиХ прихватило је на данашњој сједници Споразум о финансирању и пројекту између БиХ и Њемачке развојне агенције /КФВ/ вриједан 10.266.845 евра за прву фазу пројекта "Прикупљање и третман отпадних вода Градишка".
Предсједништво БиХ - Фото: РТРС
Предсједништво БиХФото: РТРС

На сједници је дата сагласност америчкој агенцији ДПАА при америчком Министарству одбране за реализовање пројекета лоцирања и идентификације припадника војске САД који су учествовали у Другом свјетском рату.

ДПАА је агенција при Министарству одбране САД која се бави проналажењем ратних заробљеника или утврђивањем судбине несталих војника САД. Током Другог свјетском рату погинуло је више од 400 000 америчких војника.

Из Предсједништва БиХ је саопштено да је на данашњој сједници прихваћен позив да делегација БиХ учествује на Свјетском форуму о Холокаусту који ће бити одржан у Јерусалиму 23. јануара наредне године.

Скуп у Јерусалиму биће одржан под називом "Сјећање на Холокауст и борбу против антисемитизма", а делегацију БиХ ће предводити предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић.

Предсједништво БиХ прихватило је позив за учешће на Међународној конференцији о спречавању сексуалног насиља у сукобима која се од 18. до 20. новембра одржава у Лондону, а делегацију БиХ на скупу ће предводити Комшић.

На сједници је прихваћен и Споразума о гранту између Развојне банке Савјета Европе и БиХ у вези са "Регионалним стамбеним програмом БиХ шест", као и одлука о приступању Мултилатералној конвенцији за имплементацију мјера у оквиру Споразума о избјегавању двоструког опорезивања за спречавање ерозије пореске базе и преношења профита.