latinica  ћирилица
20/09/2019 |  20:35 ⇒ 20:40 | Аутор: Вечерње новости

Ковач: Сада почиње тежи дио ЕП

- Долази нам сада незгодна Чешка, која је добра репрезентација, али мислим да смо бољи. Тако морамо да размишљамо, да покажемо колико вриједимо - рекао је Ковач у Антверпену.
Одбојкаши Србије (фото: CEV) -
Одбојкаши Србије (фото: CEV)

Селектор српских одбојкаша Слободан Ковач рекао је данас да почиње тежи дио Европског првенства и да екипа у осмини финала против Чешке треба да покаже колико вриједи.

- Почиње онај тежи дио Европског првенства, мада не можемо да кажемо и да је до сада било лако јер се јурио резултат да би нам дошли што лакши противници на почетку елиминација. Долази нам сада незгодна Чешка, која је добра репрезентација, али мислим да смо бољи. Тако морамо да размишљамо, да покажемо колико вриједимо - рекао је Ковач .

Одбојкаши Србије су са максималним учинком завршили прву фазу континенталног шампионата и у осмини финала ће играти против Чешке.

- Урадили смо до сада добар посао, показали смо одређени квалитет. За сада је важно да смо играче увјерили у наш добар рад и да смо им улили повјерење. Негативне ствари још нисмо видјели. Надам се да ће и даље остати повјерење једних у друге - казао је Ковач.

Репрезентативац Марко Подрашчанин је рекао да је задовољан досадашњом игром.

- Имамо пет побједа, први циљ је остварен и сада нас чека Чешка, која је непознаница. Нисмо их пратили, али чим су се пласирали у осмину финала, значи да се ради о озбиљној екипи. Треба добро да се спремимо и оправдамо улогу фаворита - рекао је Подрашчанин.

Његов саиграч Немања Петрић је такође казао да је задовољан.

- Сада немамо право на грешку. Чека нас тежак посао, али идемо корак по корак. Прво гледамо само осмину финала и послије полако идемо даље. Има много екипа које могу да изненаде и због тога треба да будемо што опрезнији. Ко год да је противник, тежак је, свако има своју шансу - казао је Петрић.

Урош Ковачевић је навео да није било лако оправдати улогу фаворита у групи и да српски тим није изгубио самопоуздање послије неуспјеха у квалификацијама за Олимпијске игре.

- Немамо ми коме да се доказујемо, знамо колико вриједимо и тако улазимо у сваку утакмицу. То што се десило у Барију, то се десило Италији прошле године против нас, има милион примјера како екипа може да падне. Није то смак свијета. Играмо сада, дајемо све од себе ,па докле дођемо - истакао је Ковачевић.

Утакмица Србија - Чешка ће се играти сутра од 17.30 часова у Антверпену.