latinica  ћирилица
20/09/2019 |  21:03 | Аутор: Б92

Крајиновић бриљирао, на крају Пуј у полуфиналу Меца

Филип Крајиновић није успио да се пласира у полуфинале турнира у Мецу, пошто је послије три сета изгубио од Француза Луке Пуја – 4:6, 7:5, 6:2.
Филип Крајиновић - Фото: Тwitter
Филип КрајиновићФото: Тwitter

Од сјаја до очаја – тако може да се опише игра српског тенисера против 26. тенисера свијета.

Крајиновић је одиграо сјајан први сет, као да је топ 10 тенисер свијета и за 40 минута дошао је до вођства од 1-0 (6:4).

На старту другог сета 49. тенисер свијета имао је прилику да направи велики корак ка полуфиналу. Међутим, Пуј је успио да спаси три узастопне брејк лопте и тако остане у мечу.

Оно што није успио у првом, Крајиновић је учинио у седмом и одузео сервис Фрацнузу. Али, Пуј је се одмах рати и узврати рибрејком. Чинило се да ћемо гледати тај-брејк, али је Пуј у 12. гему одузео сервис Филипу и резултатом 7:5 изједначио на 1-1.

Нову прилику српски тенисер имао је и у трећем гему трећег сета. Овога пута Француз је успио да спаси двије заредом, а укупно четири брејк лопте. То је потпуно сломило Србина.

Пуј прави један, а потом и други брејк и долази до великих 5:1. Крајиновић је успио да врати један изгубљени сервис, али је потом испустио три гем лопте и Пуј је дошао до новог брејка, односно побејде – 4:6, 7:5, 6:2.

Пуј ће у полуфиналу играти против Николоза Басилашвилија или Жоа Вилфреда Цонге. У другом полуфиналу састају се Беноа Пер и Аљаж Бедене.