latinica  ћирилица
21/09/2019 |  10:20 | Аутор: Б92

НБА лига пооштрила правила

Комесар НБА лиге Адам Силвер рекао је да је лига увела нова, пооштрена правила око потписивања уговора са играчима.
НБА - Фото: Screenshot/YouTube
НБАФото: Screenshot/YouTube

Чувени "тамперинг", правило које екипама брани да незаконито преговарају са играчима који су под уговором, имаће нове казнене мјере.

Протекле сезоне је де јавности био љут на играча Лос Анђелес Лејкерса Леброна Џејмса и његовог агента Рича Пола, када су се појавиле приче да су утицали на Ентонија Дејвиса да затражи трејд из Њу Орлеанс Пеликанса.

Адам Силвер је поручио да ће нове мјере укључити суспензију за људе који воде франшизе, одузимање пикова и поништење уговора, а све са једним циљем – да лига буде чиста.

- Тимови желе да знају шта се дешава и како могу да послују и не желим да тренутна правила некога оштете. Уколико се играч контактира од стране другог играча или агента, његов тим мора да буде обавијештен у наредна 24 сата. Пет насумично изабраних тимова годишње ће бити испитивано како бисмо били сигурни да правило није прекршено - поручио је Адам Силвер.

Још једно правило које је промијењено ове сезоне биће да тренери морају 30 минута прије почетка утакмице да објаве свој састав, до сада су то морали да ураде 20 минута прије почетка утакмице.