latinica  ћирилица
21/09/2019 |  12:49 ⇒ 12:59 | Аутор: СРНА

Почео стартер програм за будуће предузетнике

У Бањалуци је почео практични дио едукативног 8. Стартер програма за појединце и тимове који желе да развијају своје пословне идеје.
Стартер програм - Фото: РТРС
Стартер програмФото: РТРС

Стартер програм под слоганом "Буди и ти стартер" организује је "Старт центар" из Бањалуке.

Представник "Старт центра" Владимир Ћорда рекао је да у програму за будуће предузетнике учествује 10 тимова чије су идеје разноврсне, од савјетодавних услуга и маркетинга, до прављења рачунарских игара.

Он је навео да су представници "Старт центра" оријентисани на практични рад са учесницима.

- Са њима радимо на креирању пословног модела за њихову идеју и дефинишемо кључне елементе њиховог будућег бизниса. Помажемо им да идентификују купце и клијенте, те креирају приједлог вриједности за њих. На крају им дајемо основне смјернице да тестирају своју идеју на тржишту - рекао је Ћорда новинарима.

Он је подсјетио да су у оквиру претходних програма радили са укупно 29 тимова младих предузетника, од којих су три регистровала своје бизнисе.

- Неки од тимова су касније учествовали у детаљнијим програмима и на такмичењима, гдје су добијали награде - рекао је Ћорда.

Учесник програма Сретен Богданић из Котор Вароша рекао је да са колегом из тима ради на реализацији идеје "Три-де" играчака за дјецу.

- Те играчке би помогле да дјеца развијају своје моторичке способности, те буду више са родитељима и у дружењу са вршњацима. Овај програм ће нам помоћи у реализацији наше идеје - рекао је Богданић.

Стартер програм се одржава у просторијама "Кју лаб коворкинг простора" у Бањалуци.

Генерални спонзор је компанија "Проинтер ИТСС", а реализацију подржавају фирме "Виртуо", "Кју лаб коворкинг", "Ред бул", "Мања" и "Корт".

Из компаније "Проинтер ИТСС" су раније навели да је Стартер програм нова прилика за све који желе тестирати своје предузетничке способности.

- Најважније у овом пројекту, осим реализације бизнис плана, јесте отворена прилика да полазници покажу своју креативност и добију практичне савјете. Зато је наша подршка програму и овог пута неупитна јер сваки пут шаље поруку да знање и идеје заиста могу да направе револуцију у животу сваког човјека - навели су из ове компаније.