latinica  ћирилица
21/09/2019 |  16:12 ⇒ 20:47 | Аутор: СРНА

Власеница: Предсједници Српске Златни грб општине

На свечаној сједници Скупштине општине Власеница, поводом Дана и славе општине - Мале Госпојине, додијељена су највиша општинска признања, те потписана повеља о братимљењу са општином Гросупље из Словеније.

Највеће општинско признање, Златни грб општине Власеница, ове године додијељено је предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић за подршку и допринос развоју ове локалне заједнице.

Признање Грб општине Власеница додијељено је директору Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Милији Радовићу, Развојном програму Уједињених нација, директору бициклистичке трке Београд-Бањалука Владимиру Куваљи и Основној школи "Вук Караџић" у Власеници.

Радовић је рекао новинарима да је Агенција током протеклих година подржала више пројеката на унапређењу безбједности саобраћаја у овој општини.

- Не можемо се баш похвалити да сви начелници општина имају разумијевања за безбједност саобраћаја, као што је то случај овдје у Власеници - рекао је Радовић.

Повељу о братимљењу општина Власеница и Гросупље потписали су начелник Власенице Мирослав Краљевић и жупан ове словеначке општине Петер Верлич. Циљ повеље је успостављање чвршће привредне, културне и спортске сарадње.

Краљевић је рекао да је Гросупље међу најразвијенијим словеначким општинама, са јаком привредом и уређеном комуналном инфраструктуром која гравитира Европској унији и преко њих желе да дођу до одређених фондова.

Верлић је рекао да потписивање повеље треба да представља добар почетак за успостављање пријатељских односа између ове двије општине, а заједничким пројектима могу остварити сарадњу, гдје рачунају и на помоћ фондова Европске уније.

На сједници су додјељене и посебне плакете и захвалнице предузећима, установама, организацијама и појединцима који су допринијели угледу и развоју општине Власеница.

Честитку поводом данашњег празника грађанима општине Власеница упутили су највиши званичници Републике Српске - српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

У оквиру свечаног дијела програма наступили су музички састав "Катера" из Источног Сарајева и фолклорни ансамбл из Српског Итебеја.

У оквиру данашње прославе Дана и славе општине у цркви Светих апостола Петра и Павла служена је литургија.