X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Обавијест
22/09/2019 |  10:43 ⇒ 10:47 | Извор: РТРС

У Приједору обиљежен Међународни дан мира (ФОТО)

Заједно са више од 200 ученика, просвјетних радника и родитеља из Приједора, Оштре Луке и Санског Моста, поруку Гласно за мир, региону и свијету послали су и градоначелник Приједора Миленко Ђаковић, Стеинар Брyн Лилехамер, Норвешка, почасни грађанин Приједора, представници ОСЦЕ, ЕУФОР, ЕУ и локалних невладиних организација, представници градске администрације, директори основних школа, чланови Нансен координационог одбора и други грађани Приједора.
Приједор: Међународни дан мира - Фото: РТРС
Приједор: Међународни дан мираФото: РТРС

Нансен дијалог центар (НДЦ) Приједор је, и ове године, девету годину за редом, обиљежио "Међународни дан мира – гласно за мир" на главном градском тргу, испред Патрије у  Приједору.
На активности, на коју су позване све основне школе Приједора, Оштре Луке и Санског Моста, учествовали су ученици 10 основних школа Приједора и Оштре Луке, уз колеге наставнике из пет школа из Санског Моста, које су укључене у пројекат Гласно за мир, који је реализован уз подршку Амбасаде САД у БиХ.

Фото: РТРС

Поменуту активност НДЦ Приједор организује од 2011. године, а од 2014. године, у заједничкој реализацији активности са пројектним сарадницима, основним школама Приједора, Оштре Луке и Санског Моста.

Фото: РТРС

Промовишући међусобно разумијевање, инклузију, поштовање различитости, ненасиље, толеранцију и солидарност, НДЦ организује ову активност с циљем успостављања и јачања односа између ученика основних школа у три поменуте општине, подстицањем међусобне комуникације и разумијевања, уважавања различитости и толеранције.