latinica  ћирилица
22/09/2019 |  14:50 ⇒ 15:03 | Аутор: СРНА

Петровић: Нико у историји није нападао своје као Вукановић

Извршни директор Савеза општина источне Херцеговине Лука Петровић упутио је отворено писмо посланику СДС-а у парламенту Републике Српске Небојши Вукановићу у којем је нагласио да одаје признање свим мјештанима села Бобани који су опстајали, мучили се, крварили, губили главе и обнављали своја огњишта и у немогућим условима, те поручио да ће од њега и убудуће имати пуну подршку.
Лука Петровић - Фото: СРНА
Лука ПетровићФото: СРНА

- Као човјек нисам могао прећутати на текст Небојше Вукановића који је објавио на свом блогу, а у којем је осудио и прекорио Бобанце и обиљежавање крсне славе Рођење Пресвете Богородице у храму у Шћеници у Бобанима. Никада нисам могао да разумијем ни његове нападе и прозивке патријарха, владика, предсједника Републике Српске, предсједника Републике Србије, судија и бројних других јавних личности из Српске и града Требиња који су обављали или обављају одговорне функције, као ни прозивке гласача након свих изгубљених избора, а сада се окомио на своје Бобанце. Пљунути на своје, значи пљунути на себе. То у историји нико није урадио као Небојша Вукановић - навео је Петровић у отвореном писму.

Он је поручио Вукановићу да је требало једном да баци из руку и тастатуру и микрофон и прихвати се држала као што су то радили наши преци, који су уз помоћ држала иза себе остављали разна богоугодна дјела. 

- Небојша Вукановићу, да ли се питаш шта ће иза тебе остати. Зар ти смета рад на оживљавању живота и имања на Бобанима, изградња путне инфраструктуре, Парохијског дома на Шћеници, обнова цркве и кућа на Бобанима, куповина сјеменског материјала, довођење струје у село и слично. Зар је могуће да за четири године уживања у власти на нивоу БиХ и двије године /након прогутаног маслиновог уља/ у локалној власти, ниси имао бар један приоритет - пробити пут до свога села Добромири - упитао је Петровић. 

- Ти знаш мог пријатеља Сашу, а твога брата од стрица, који је са много мање позиције у власти од тебе иницирао да изградимо пут до села Добромири, до куће дједа Филипа. Из свих расположивих ресурса, покренућу изградњу приступног пута до села и реализоваћемо ту иницијативу. Надам се да се нећеш ти, заједно са својим колегама из Бањалуке, испријечити тијелом испред булдожера и ометати изградњу тог пута. То говорим, јер си се својим потезима и ријечима давно одродио од својих Вукановића и Добромира - истакао је Петровић у писму.

Он је поручио Вукановићу да слободно настави и даље да прозива, омаловажава и вријеђа све и свакога, јер су на то сви навикли од њега таквог какав јесте. 

- Знам да ћеш ово схватити као провокацију, а не савјет, али ипак желим да ти поручим - чувај своје здравље, живот није лак ни кратак - навео је Петровић.