latinica  ћирилица
22/09/2019 |  16:03 ⇒ 16:08 | Аутор: РТС

Звезда представила нове дресове

Кошаркашки клуб Црвена звезда одржала је евролигашки медијски дан прије почетак нове сезоне. Црвено-бијели су представили и нове дресове, у којима ће покушати да остваре што боље резултате у свим такмичењима.
КК Црвена Звезда (Фото:Aleksandar Petrović) -
КК Црвена Звезда (Фото:Aleksandar Petrović)

- Припреме до сада иду онако како сам зацртао на почетку сезоне. Сви момци и стручни штаб ради добро, одиграли смо и пријатељаске утакмице гдје смо видјели на чему још треба да радимо. Осим Бранка нема повријеђених играча, све иде по плану и спремамо се за Суперкуп - изјавио је тренер Милан Томић.

- У Атини смо имали три утакмице у пар дана и тако сам ја направио програм да би се тим навикао да игра у таквом ритму да би био што спремнији да игра у Суперкупу - додао је стратег Звезде.

Капитен екипе Бранко Лазић изјавио је да су припреме одрађене на сјајан начин и да је екипа спремна за сезону.

- Што се тиче саме сезоне почетак се приближава, у сриједу путујемо у Загреб ради Суперкупа, као што је тренер рекао припреме су прошле у задовољавајућем нивоу. Више од 80 утакмица се игра ове сезоне, то изискује велики напор и конценграцију свих нас,  очекујем да нас послужи здравље и да изнесемо сезону на највећем нивоу и са највећим циљевима - изјавио је Лазић.

- Као и сваке године, акценат је на АБА лигу, али наравно, нећемо само да учествувјемо у осталим такмичењима већ да се такмичимо са свим екипама и будемо конкурентни - додао је Лазић.

Ново појачање на позицији плејмејкера Лоренцо Браун, истакао је да једва чека да заигра пред пуним трибинама, као и да га радује квалитет кошарке у Европи.

- Сигурно да има разлике у кошарци у НБА и овдје у Европи. Када сам контактирао агента при тражењу клуба, приближио ми је стање кошарке у Европи. Игра је сјајна, главне разлике су у темпу и спејсингу. Прилагодићу се свему, једва чекам да дворана буде пуна. Ко не може да се прилагоди, онда није за ово - изјавио је Браун.

Центар Звезде Мајкл Оџо изјавио је да га радује то што се тим појачао квалитетно, јер свако има нешто да научи.

- Сјајно је што су ови момци ту. Прегршт талента и искуства на једном мјесту, дугачка клупа и свако може да допуни неког саиграча и свако да научи нешто - изјавио је Оџо.

- Кошарка еволуира и сада центри шутирају тројке, па тако и ја обећавам једну до краја сезоне - нашалио се Оџо.

Повратник у црвено-бијеле, Огњен Кузмић изјавио је да се добро опоравља, брже од очекиваног.

- Опоравак напредује одлично, једва чекам дозволу доктора да заиграм. Што се тиче екипе, мислим да посједује одличан квалитет. Ту су момци са доста искуства. Ја нисам имао среће са повредама у прошлим сезонама, тако да се надам да ћу поновити партије управо из Звезде из прошлог периода - изјавио је Кузмић и нашалио се на Оџову изјаву.

- Он нека изволи и нека шутира тројке ако хоће и за мене, ја се држим игре у рекету - уз осмјех је изјавио Кузмић.

Црвена звезда своју прву такмичарску утакмицу игра у четвртак у Загребу против Приморске у оквиру Суперкупа АБА лиге.