latinica  ћирилица
22/09/2019 |  17:29 ⇒ 23/09/2019 | 08:22 | Аутор: РТРС

Социјалисти за демографску обнову Српске (ФОТО)

Градски одбор Социјалистичке партије Бањалука организовао је јавни скуп и предавање на тему демографске обнове и мјера популационе политике Републике Српске.

Присутни су имали прилику да сазнају више о мјерама популационе политике од вође тима за деморафску обнову, професора Драшка Маринковића, а говорили су и министарка породице омладине и спорта Соња Давидовић и предсједник Градског одбора СП Бањалука Горан Селак.

На скупу је истакнуто да је веома важна подршка политичких субјеката институцијама Републике Српске, као и свима који су активно укључени у борбу за демографску обнову.

- Градски одбор Социјалистичке партије данас је организовао јавни скуп и предавање на тему демографске обнове Републике Српске и приједога мјера популационе политике. Присутни су имали прилику да од уваженог професроа Маринковића, који је вођа тима демографске обнове, чују које су то конкретне мјере популационе политике предложене од стручног тима и шта ће институције Републике Српске радити у предстојећем периоду демографске обнове и стварање повољнијих услова за живот у Српској. Ово је питање од највишег политичког, националног значаја и мислим да је веома важно да у читавом процесу учествују сви политички субјекти. Када је у питању највиши интерес Републике Српске, ту нема мјеста подјелама на позицију и опозицију, него је потребна подршка свих и заједнички рад - истакла је министарка Давидовић, захваливши се организаторима овог скупа.

Горан Селак и Соња Давидовић (Фото: РТРС)

Организатори скупа "Демографска обнова Српске" истичу да је ово тек прва у низу активности везаних за промоцију мјера популационе политике, те да се ради о приоритетном питању за Српску и за Бањалуку.

- Ово је прва од акција посвећених борби за демографску обнову Српске које ће реализовати наш градски одбор. Институције Републике Српске су покренуле низ активности које за циљ имају да промовишу подстицање рађања, а ми смо одлучили да се активно укључимо и дамо свој допринос. Подршка политичких субјеката је неопходна у овом процесу, као што је потребна и подршка локалних заједница, медија и удружења. Велики број људи је заинтересован да сазна више о мјерама популационе политике и начинима на који свако од нас може да допринесе. Демографска обнова је приоритетно питање Републике Српске и у складу с тим, вјерујемо да се заједничким радом, добрим идејама и законским рјешењима може постићи много - поручио је предсједник ГО Социјалистичке партије Бањалука Горан Селак.

Социјалисти за демографску обнову Српске (Фото: РТРС)

Предавање је одржано у конференцијској сали хотела "Јелена" уз присуство великог броја грађана, представника локалних и републичких институција, те удружења и фондација које са баве питањима везанима за демографску обнову, младе и породицу.

Закључено је да су заједнички рад и међусобна подршка од изузетног значаја у овом процесу, те да је у предстојећем пероду потребна снажнија промоција мјера популационе политике.