latinica  ћирилица
22/09/2019 |  21:52 | Аутор: СРНА

Лакташи: На етно сајму више од 40 излагача

Етно сајам у Лакташима окупио је данас више од 40 излагача и велики број посјетилаца које су привукли штандови са гастро понудом и производима кућне радиности.
Лакташи (Фото: laktasi-info.com) -
Лакташи (Фото: laktasi-info.com)

Директор Земљорадничке задруге Ливач из Лакташа Драженко Будимир истакао је да је њихов сир трапист познат по рецептури и квалитету како на овим просторима тако и шире.

Он је напоменуо да сваке године учествују на сајму, те истакао добру сарадњу са општином.

Начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић рекао је да је сајам кућне радиности, старих заната, гастрономије и туризма традиционална манифестација, која сваке године има све више излагача и посјетилаца.

Он је напоменуо да је ова локална заједница позната по узгоју поврћа и по произвођачима вина и ракије и да организацијом овог сајма обједињују произвођаче са подручја Лакташа и околине, иако имају посебно дане вина, ракије, а однедавно и поврћа.

Излагачи из Костајнице, који су већ четврту годину на сајму, кажу да је организација сваке године све боља и да сајам заслужује да траје више дана.

Поред свечаног програма, свим излагачима додијељене су захвалнице, као и дипломе за најуређеније штандове.

Манифестације Лакташи етно одржава се већ шесту годину. И ове године сајам је показао завидну организацију, а посјетиоци су имали прилику и да дегустирају производе који су се нашли на многобројним штандовима.