latinica  ћирилица
23/09/2019 |  08:02 ⇒ 09:06 | Аутор: РТРС

Милојевић: Да сам могао, промијенио бих све странце

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић преузео је на себе кривицу послије пораза од Партизана (2:0) у 161. вјечитом дербију.
Владан Милојевић (фото: Пеђа Милосављевић/СТАРСПОРТ) -
Владан Милојевић (фото: Пеђа Милосављевић/СТАРСПОРТ)

Милојевић је одлучио да у Хумској не играју стандардни Матео Гарсија и Хосе Кањас, због ограничења броја странаца.

- Никада од мене нећете чути алиби. Одлучио сам се за те играче, странце, и сада је неукусно причати. Можда је требало да изаберем други тим, да могу да промјеним ставио бих друге странце да играју. Имамо проблема - рекао је Милојевић новинарима у миксу, умјесто планиране конференције за медије, како би избјегао пут уз групу навијача Партизана.

Статистика каже да "црвено-бијели" нису имали шут у оквир гола и тај податак Милојевић је описао као трагичан.

- Статистика не лаже. Било је ситуација које смо могли да рјешимо на другачији начин пред голом ривала. Мораћемо да пронађемо зашто је тако било и онда да нађемо рјешење.

Он је додао да је пробао да изненади Партизан поставком.

- Није дефанзивни приступ, 3-4-2-1 формација. Чим се виде тројица штопера онда сви кажу да је превише дефанзивно. Ја сам најодговернији, за то сам се опредијелио и нека иде све на моју душу"

Милојевић признаје да пече пораз од највећег ривала, али наглашава да он ништа не одлучује.

- Има пуно да се игра, нико није био првак у септембру и октобру. Психолошки моменат није лијеп, посебно када се изгуби у дербију. Професионалци смо и морамо да заборавимо што прије - закључио је он.