latinica  ћирилица
23/09/2019 |  08:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Ветерани: Пуповац малигни тумор на најосјетљивијем дијелу Хрватске

Предсједник Главног одбора удружења ветерана из рата у Хрватској ХВИДРА, Јосип Периша рекао је да они сматрају да предсједник СДС С Милорад Пуповац у Хрватској спроводи “великосрпску политику“ и да је “злоћудни тумор на најосјетљивијем дијелу тијела Републике Хрватске“.
Милорад Пуповац (Фото: Tanjug/Foto FaH/Damir Senca) -
Милорад Пуповац (Фото: Tanjug/Foto FaH/Damir Senca)

- Његови поновни иступи и изјаве словеначком “Делу“ врве још једном од низа нетачних, неистинитих изјава које оптужују и дијеле пацке хрватским грађанима и Републици Хрватској. Вежући се за ћирилицу, за угроженост Срба у Хрватској – начин на који се он обраћа и на који осуђује Хрватску вани, сматрамо да то није примјерено и за нас је то неприхватљиво - рекао је Периша за телевизију Н1 Загреб.

Периша је додао и да ће се због изјава Пуповца љубљанском “Делу“ саопштењем обратити хрватској јавности и Влади Хрватске, пренио је синоћ “Јутарњи лист“.

Пуповац је у интервјуу за “Дело“, између осталог, изјавио да је ретроградни процес у Хрватској почео да се развија након ослобађајуће пресуде двојици генерала у Хагу 2012. Анти Готовини и Младену Маркачу, а ојачао је послије уласка Хрватске у Европску унију“.

Он је рекао и да је све достигло “врхунац“ протестима због постављања ћириличних табли у Вуковару.