latinica  ћирилица
23/09/2019 |  09:44 | Аутор: СРНА

Ђорђевић: Некима смета сарадња Србије и Српске, али границе више не постоје

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић рекао је да некима смета сарадња Републике Српске и Србије, али да границе више не постоје.
Зоран Ђорђевић (Фото:mod.gov.rs) -
Зоран Ђорђевић (Фото:mod.gov.rs)

- То је питање за њих, зашто им смета сарадња. Ми гледамо наша посла. Нама је важно да се паралелно развија и Република Српска и Србија, јер то је у интересу наших грађана. Нама је врло битно, када је реч о инвестицијама, да неке од њих буду позициониране прво тако да могу да раде и људи из Српске - истакао је Ђорђевић.

Према његовим ријечима, треба радити на томе и заједнички чувати становништво и грађане да би било довољно радне снаге у будућности.

Он је додао да је Србија усмјерена и уперена погледом у Српску, јер јој је веома важно да Република Српска буде јака, а њени грађани да уживају све привилегије.

- Република Српска је у срцу сваког грађанина Србије. Као што и српски члан Предсједништва БиХ /Милорад Додик/ каже ви сте погледом усмерени ка Србији, а од када је на чело Србије дошао Александар Вучић та ситуација је умногоме промењена на боље - рекао је Ђорђевић.

Он је за данашњи Глас Српске истакао да је останак грађана и живот у Републици Српској од изузетне важности свима у Србији којима је веома битно да Српска буде јака.

- Зато се наша љубав не мери финансијским средствима која дајемо. Примерено и природно је да Србија помаже српски народ, ма где се он налази. То је најмање што можемо да учинимо. Све ово што чините у Источном Сарајеву и у целој Српској јесте као да чините и за нас. Битно нам је да будете марљиви и можда не видите колико сте изградили, али ми који с времена на време дођемо видимо велике промене - каже он.

Ђорђевић вјерује да ће живот и љубав између Српске и Србије јачати из године у годину.