latinica  ћирилица
23/09/2019 |  10:43 ⇒ 10:44 | Аутор: РТС

Ненаду Јездићу награда "Милош Жутић"

Награда "Милош Жутић" Удружења драмских умјетника Србије за 2018. годину свечано је уручена Ненаду Јездићу након представе "Краљ Бетајнове" на сцени "Љуба Тадић" Југословенског драмског позоришта.
Ненад Јездић добитник награде "Милош Жутић" (фото: Танјуг / Андрија Вукелић) -
Ненад Јездић добитник награде "Милош Жутић" (фото: Танјуг / Андрија Вукелић)

Јездић је 24. лауреат награде која се додељује за најбоље глумачко остварење на српским професионалним сценама, премијерно изведеним у протеклој позоришној сезони.

Јездић је захвалио жирију, директорки позоришта, редитељу и ансамблу.

- Обрадовали сте мене и моју породицу, ова награда ми је изузетно драгоцјена и она ме оснажује, радује и крепи у многострукости послова које радим. Она је путоказ да базични посао обављам како ваља. За мене она представља само предах у маратону, мјесто гдје ћу да застанем и освјежим се на свом дјеловању на позоришним сценама - рекао је Јездић.

Награђен је за улогу Јожефа Кантора у представи "Краљ Бетајнове" Ивана Цанкара, у режији Милана Нешковића.

У конкуренцији је било 16 глумаца са глумачким остварењима изведеним у периоду од 1. јула 2017. до 30. јуна 2018. године.

Жири је већином гласова одлучио о добитнику средином јуна, а радио је у саставу Драгана Ђукић, Бранислав Зеремски, Наташа Марковић, Ирфан Менсур и Небојша Миловановић (предсједник).

Награда се састоји од плакете са ликом Милоша Жутића - рад академског вајара Звонка Новаковића, уникатне дипломе на пергаменту - рад академског сликара и сценографа Герослава Зарића, и новчаног износа.

Додјелу награде "Милош Жутић" помажу Министарство културе и информисања Србије и Секретаријат за културу Града Београда.