latinica  ћирилица
23/09/2019 |  11:14 | Аутор: СРНА

Бањалука: Ухапшена два лица због потјерница, а три због дроге

Службеници Полицијске управе Бањалука ухапсили су и надлежној судској полицији предали лица чији су иницали Ј.М. и С.Р. за којима су биле расписане централне потјернице основних судова у Бањалуци и Приједору.
Полицијска управа Бањалука (Фото: glasbosne.com) -
Полицијска управа Бањалука (Фото: glasbosne.com)

- Код С.Р. су пронађена средства погодна за извршење кривичних дјела против имовине и предмети за које се сумња да потичу из извршених кривичних дјела. Рад на утврђивању повезаности са претходно извршеним кривичним дјелима се утврђује - наводи се у саопштењу Полицијске управе Бањалука.

Оба лица су лишена слободе у периоду од петка до недјеље, 20. до 22. септембра, те предата надлежној судској полицији.

Службеници ове управе су у истом периоду испитали и три лица на околности проналаска и посједовања материја које асоцирају на марихуану и спид, о чему ће, по утврђеним чињеницама, доставити извјештај надлежним органима.

Полиција је предузела и низ других мјера и радњи у којима су санкционисана лица због кршења закона о јавном реду и миру и о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, те ће и у наредном периоду наставити сличне активности у циљу заштите грађана и њихове имовине, као и превенције инкриминисаних радњи.