latinica  ћирилица
23/09/2019 |  11:35 ⇒ 16:34 | Аутор: РТРС

Котор Варош: Положен камен темељац за изградњу нове зграде општинске управе

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан положили су камен темељац за изградњу нове зграде општинске управе која ће коштати око 3,1 милион КМ.

Вишковић је рекао да је Влада од 2006. године до данас у ову локалну заједницу уложила 92 милиона марака.

- Изградњом новог објекта општинске управе све службе ће бити приступачније у погледу пружања услуга и инвестиционих потенцијала, доступности информација и проактивности у рјешавању захтјева привредника. Искрено се надам да ће грађани Котор Вароша добити репрезентативан објекат који ће бити симбол града - поручио је Вишковић

Истакао је да је Влада уложила значајна средства у многе пројекте, а један од њих је регионални пут који је повезао Котор Варош и Кнежево, а који је недавно завршен.

Начелник општине Котор Варош Зенко Сакан је истакао је да је ријеч о мјесту које је залог за будућност, јер ће омогућити да сва општинска одјељења буду под једним кровом што ће омогућити већу ефикасност општинске управе.

- За тачно годину дана биће отворена врата на новој згради општинске управе, што ће омогућити већу приступачност и проактивност у рјешавању потреба привредника - рекао је Сакан.

Ово је, каже, зграда која ће бити симбол општине и омогућиће бољу комуникацију са грађанима.

Новац за изградњу нове зграде у којој ће бити смјештена општинска администрација обезбијеђен је задужењем општине Котор Варош путем емисије обвезница.

Вриједност радова је 2,67 милиона КМ, а извођач је которварошка фирма "Грађус".

Површина објекта биће 2.358 метара квадратних, а рок за изградњу по принципу "кључ у руке" је 360 дана, док у случају лошег времена може бити продужен.

Повезане вијести: 

Вишковић у Котор Варошу са начелником општине