latinica  ћирилица
23/09/2019 |  13:32 ⇒ 13:49 | Аутор: СРНА

Цвијановић-Еслик: Образовање - развојна шанса Српске

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас да је развојна шанса Републике Српске везана за образовање, те да младе генерације треба усмјеравати да стичу знања која су потребна за занимања будућности и прилагођена савременим потребама тржишта рада.
Састанак - Жељка Цвијановић и Ненси Еслик - Фото: РТРС
Састанак - Жељка Цвијановић и Ненси ЕсликФото: РТРС

Цвијановићева је на састанку са директором Агенције за међународни развој САД за БиХ Ненси Еслик изразила пуну подршку свим програмима ове агенције, који се реализују у Републици Српској, нарочито када је ријеч о пројектима у сектору образовања, као и програмима подстицања развоја предузетништва код младих.

Цвијановић је навела и да су институције Републике Српске чврсто опредијељење за реформу образовног система с циљем његовог унапређења и модернизације, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

На састанку је било ријечи о тренутним активностима које Мисија УСАИД-а спроводи у Републици Српској, с посебним акцентом на програме који се односе на образовање, међу којима и пројекат "Унапређење основног учења и образовања у БиХ", успостављање СТЕМ учионица.

Састанку су присуствовали и министар просвјете и културе Наталија Тривић и министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић.