latinica  ћирилица
23/09/2019 |  15:24 | Аутор: СРНА

Башким Гаши одбио позив из Хага

Бивши припадник терористичке ОВК Башким Гаши из Суве Реке одбио је да се данас појави пред тужиоцима Специјалног суда у Хагу, гдје ће бити суђено припадницима ове терористичке организације за злочине почињене над Србима, другим неалбанцима и Албанцима лојалним Србији.

Из Удружења бивших припадника тзв. ОВК саопштено је да је Гаши данас боравио у сједишту тог Удружења у Приштини и да су му некадашњи саборци сугерисали да се сљедећи пут појави пред тужиоцима, како не би, како су истакли, "каљао углед припадника и оправданост борбе" те терористичке организације.

Из овог удружења позвали су све припаднике те терористичке организације који добију позив из Хага да се одазову и тако допринесу што скоријем гашењу Специјалног суда.

Шаља је други припадник терористичке ОВК који је одбио да се одазове позиву Специјалног тужилаштва. Није саопштено да ли је требало да буде саслушан као свједок или оптужени.

На списку припадника терористичке ОВК, који ће бити саслушани у својству оптужених или свједока налази се више од 110 лица, укључујући и бивше команданте, почев од Хашим Тачија, Сулејмана Селимија, Рустема Мустафе, па до команданата оперативних зона, као и официре који су чинили командни штаб ОВК.