latinica  ћирилица
23/09/2019 |  15:37 ⇒ 15:44 | Аутор: СРНА

Министарства и Управа да сачине коначан приједлог поравнања

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање БиХ закључио је данас на сједници у Мостару да ентитетска министарства финансија и УИО треба да сачине коначан приједлог поравнавања прихода од индиректних пореза са Јединственог рачуна и доставе их владама Републике Српске и Федерације БиХ.
Мостар - Фото: СРНА
МостарФото: СРНА

Након што се владе Српске и ФБиХ изјасне о томе, УО УИО ће се на једној од наредних сједница изјашњавати о понуђеним рјешењима за коначна поравнања, саопштено је из Управног одбора УИО након састанка на којем је овај одбор примио к знању информацију о неизвршеним поравнањима.

На сједници је усвојен средњорочни план рада УО и њених организационих јединица за период 2020-2022. године, а усвојен је и програм рада Управе и УО за идућу годину.

Чланови УО разматрали су данас информацију о раду и активностима УИО за други квартал ове године, гдје је наведено да је Управа имала 180 милиона КМ више прихода него прошле године у истом периоду.

Управни одбор УИО одобрио је буџетски захтјев Управе за идућу годину након што су обављене редовне консултације у Министарству финансија и трезора Савјета министара у техничком мандату у оквиру припрема буџета за наредну годину.

На сједници је разматран и извјештај о извршењу буџета УИО за прво полугодиште ове године, као и препоруке ревизора из ревизорских извјештаја за Управу и УО за прошлу годину.