latinica  ћирилица
23/09/2019 |  16:15 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

У Котор Варошу почела изградња нове зграде општинске управе (ФОТО)

У Котор Варошу је почела је изградња нове зграде општинске управе.

Пројекат је вриједан 3,1 милион марака, од чега је 2,7 милиона општина обезбиједила емисијом обвезница. Камен темељац за објекат, површине 2.400 квадратних метара, положили су премијер Радован Вишковић и начелник општине Зденко Сакан.

Од темеља до крова, за годину. Тачно толико, рок је извођачима радова да омогуће да сва општинска одјељења буду у једној згради, а не као до сада у пет објеката. Циљ је ефикаснија управа, приступачнија грађанима и привредницима.

Фото: РТРС

- Овдје је план да се уради један административни центар, гдје је зграда само један сегмент, са тргом и уклањањем неких објеката, гдје ће бити потребно знатно више средстава - истакао је Сакан.

Извођач радова, по принципу "кључ у руке", је локална фирма Грађус. Дозволе ли временски услови, у овом предузећу не сумњају да ће бити остварена зацртана динамика.

- Зграда је пројектована као савремени начин градње, од пет етажа, од којих је једна у сутерену, гдје ће бити, што је интересантно, скупштинска сала - истакао је Славко Ђукић, директор фирме "Грађус", Котор Варош.

Од 2006.године, Влада је, кроз разне пројекте, у Котор Варош уложила готово 92 милиона марака. Један од њих је пут који је повезао ову општину са Кнежевом. Пројекти који су завршени, али и они који су приоритет у наредном периоду, били су тема састанка Вишковића и Сакана. Конкретнији договор, ускоро на радном састанку.

- Магистрални пут кроз насеље дуг 2,5 километра је прескочен у то вријеме, због тога што није била урађена канализација. Сигурно ћемо ући у план Јавног предузећа за наредну годину да извршимо санацију тих 2,5 км кроз насеље - истакао је Радован Вишковић, предсједник Владе Републике Српске.

Котор Варош је општина са најнижом стопом незапослености. Значајну улогу у томе има и предузеће Дермал, које запошљава 620 радника у овој општини, и још 250 у Кнежеву. Предсједник Владе увјерио се у резултате њиховог рада.

- Ове године смо запослили 100 нових радника. Имамо потребу за још више радника, а планирамо да покренемо и друге производне капацитете у хали коју смо направили прије двије године - напоменуо је Вишковић. Оно што ме радује, и сигурно ћемо као Влада помоћи господину Раденку у тој иницијативи, да размишља о отварању обданишта да би радницима још на неки начин услове рада побољшао - додао је.

Радован Вишковић, који је и потпредсједник СНСД-а, посјету Котор Варошу искористио је и за разговор са члановима општинског одбора странке.

Фото: РТРС

- Разговарали смо и о одређеним активностима Општинског одбора и премијер је имао прилику да се увјери у нашу мобилност и мислим да ћемо и на сљедећим изборима бити најјача странка - сматра Горан Кушљић, предсједник Општинског одбора СНСД-а Котор Варош.

Вишковић вјерује да ће се позитивни резултати Општинског одбора СНСД-а Котор Варош видјети и на предстојећим локалним изборима.

Повезане вијести:

Вишковић у Котор Варошу са начелником општине