latinica  ћирилица
23/09/2019 |  17:52 ⇒ 18:06 | Аутор: РТРС

Демант ПДП-а на текст Источне алтернативе

Шокирани смо одлуком Радио телевизије Републике Српске да пренесе саопштење невладине организације која гнусно, неаргументовано и непоткрепљено чињеницама, позива на хапшење предсједника ПДП-а и СДС-а, рекла је данас портпаролка ПДП-а Ања Петровић.
ПДП -
ПДП

Она је рекла да дати медијски простор на Јавном сервису организацијама и особама опасних намјера које за циљ имају само уношење немира и нетрпељивости, није одраз добрих демократских пракси.

- Професионални, независни и непристрасни медији морају бити коректив у друштву, а не супротно, као што је сада случај. Јавни сервис чији је оснивач и који у називу има Републику Српску има и посебну одговорност како за информисање јавности, тако и чување угледа професије - истакла је Петровићева.

У саопштењу ПДП-а се наводи да у било којој демократској земљи, неаргументован и нечасан позив на хапшење опозиционих лидера би своје мјесто на Јавном сервису нашао само као примјер за осуду.

- Вјерујемо да ће доћи вријеме и све ћемо учинити да буде тако, да и РТРС врати свој углед и служи у корист инормисања грађана - додала је Петровићева.