latinica  ћирилица
23/09/2019 |  18:10 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Јусуповић остао предсједник Скупштине општине Братунац

Скупштинска већина у Братунцу, предвођена ДНС-ом, није прихватила иницијативу Уједињене Српске, СНСД-a и СП-а, да дужности предсједника Скупштине општине разријеши Ћазима Јусуповића, јер је учествовао у доношењу антиуставне декларације СДА.

Иницијатива тако није ни уврштена у дневни ред.

Актуелна скупштинска већина у Братунцу, осим смјене Јусуповића није прихватила ни приједлоге за смјену Салиха Дубичића замјеника начелника и Шевке Карића, начелника за привреду који су, као делегати, такође учествовали у доношењу декларације СДА усмјерене против Републике Српске.

- Стварно је срамота да наши коалициони партнери нису подржали ово са републичког нивоа, прије свега мислим на ДНС - истакао је Брано Ђурић, одборник СНСД-а

Иза свега стоје лични интереси и борба за очување скупштинске већине и функционерских фотеља- истичу из Уједињене Српске

-Овдје се ради о очувању већине која чине СДА. Наша иницијатива није добила подршку ДНС-а - сматра Миладин Радовић, одборник Уједињене Српске. 

Из ДНС-а истичу да су против декларације СДА, али да братуначки парламент није мјесто гдје се рjешава ово питање

Из СДА тврде да је предизборна кампања за локалне изборе већ почела.

- Имате одборнике који нису долазили по 6-7 сједница а онда су ову ствар искористили за личну промоцију - тврди Салих Дубичић, замјеник начелника општине Братунац (СДА).

У питању је борба за опстанак Републике Српске - одговарају из Уједињене Српске. Од ове иницијативе, кажу, неће одустати. Траже од начелника општине да подржи њихов приједлог

- Иницијативе морају да потичу од политичких странака са републичког и са локалног нивоа, а не из кафана и зато она данас није ни прошла - истакао је Недељко Млађеновић, начелник општине Братунац (СНСД).

Иницијативу за смјену кадрова СДА подржали су и одборници ПДП-а, док СДС-ова два одборника нису гласала.