latinica  ћирилица
23/09/2019 |  19:14 ⇒ 19:16 | Аутор: СРНА

За један дан обављене 22 операције ока

Љекар специјалиста офталмологије са београдске Војномедицинске академије Бојан Ковач обавио је у Болници "Србија" у Источном Сарајеву у току једног дана 22 сложене операције катаракте на оку.
Источно Сарајево: Ковач операција - Фото: СРНА
Источно Сарајево: Ковач операцијаФото: СРНА

Директор болнице "Србија" у Источном Сарајеву Небојша Шешлија истакао је да су, у оквиру сталних напора да унаприједе услуге за све пацијенте, у управи ове здравствене установе одлучили да успоставе сарадњу и ангажују Ковача, саопштено је из ове болнице.

- Одсјек за офталмологију, на челу са Бобаном Петровић, једно је од најистакнутијих у нашој болници. Обавља се значајан број операција сваког мјесеца, али смо, због великог интересовања за такве операције, ангажовали и Ковача. Он ради веома захтјевне оперативне захвате због којих су наши пацијенти раније морали да иду у Универзитетско клинички центар Републике Српске у Бањалуку - рекао је Шешлија.

Из ове болнице поручују да се ангажманом доктора Ковача смањују досадашње листе чекања и да се компликоване операције могу обављати у Болници "Србија", те да више није потребно пацијенте упућивати у велике здравствене центре у Бањалуку или Београд.

- Желимо да пацијенти у нашој болници имају најбољу могућу услугу и да не траже помоћ у другим центрима. Доктор Ковач је рођен у Сарајеву. Треба да окупимо људе са ових простора који су већ остварили завидне каријере да нам помогну да унаприједимо наше знање - поручио је Шешлија.

У саопштењу је наведено да ће термини доласка доктора Ковача бити објављени на званичној страници болнице.

Ковач, који је ове операције обавио 21. септембра, од 2009. године ради на Клиници за очне болести ВМА, а од 2016. године је асистент на предмету офтамологија на Медицинском факултету у Београду