latinica  ћирилица
24/09/2019 |  09:17 ⇒ 09:20 | Аутор: Блиц

Пуцњава у Даласу, убијен бивши НБА играч (ФОТО/ВИДЕО)

Како амерички медији јављају у пуцњави у Даласу усмрћен је некадашњи кошаркаш неколико НБА и европских тимова, Андре Емет у 37. години.
Стоп полиција (Фото:The (Fond du Lac, Wis.) Reporter) -
Стоп полиција (Фото:The (Fond du Lac, Wis.) Reporter)

Ријеч је о момку који је изабран као 35. на НБА драфту 2004. године од стране Сјетла, члану Куће славних престижног Тексас Тек колеџа. 

Његова каријера није ишла онако како се очекивало, почео је у Мемфис Гризлисима гдје није успио да се покаже у најбољем свјетлу те је након играња у развојном тиму одлучио да оде у Европу. Заиграо је за Лијетувос Ритас који је те сезоне тренерирао и Александар Трифуновић.

То је био тек почетак његове кошаркашке селидбе, играо је на разним меридијанима. Послије азијске епизоде вратио се у НБА када је 2012. заиграо за Нју Џерси Нетсе, али поново без већег успјеха. У међувремену играо је и за белгијски Лијеж, а посљедњи уговор потписао је са порториканским клубом Капитенс де Аресибо. 

Славу му ипак није донио НБА, већ чувена баскеташка лига "БИГ 3" чији је власник познати репер Ајс Кјуб. Играо је феноменално у све популарнијем такмичењу у САД, а био је члан екипе Компанија за коју још играју Дермар Џонсон, Дру Гуден, Дижон Томпсон, Џејсон Максијел и Дентај Џонс.

Двапут је играо Ол-стар утакмицу НБА Развојне лиге, а једном је био и МВП истог такмичења, 2015.