latinica  ћирилица
24/09/2019 |  13:00 ⇒ 13:23 | Аутор: СРНА

У Бањалуци у недјељу "Нектар маратон"

У Бањалуци ће у недјељу, 29. септембра, бити одржан други маратон, који ове године носи назив "Нектар маратон" и на којем се очекује учешће стотињак тркача из БиХ и земаља региона.
Бањалука - "Нектар маратон", прес - Фото: СРНА
Бањалука - "Нектар маратон", пресФото: СРНА

Директор ове манифестације Владимир Куваља рекао је да је Бањалука спремна за велике спортске догађаје, додавши да је стаза за маратон сертификована и да је са спортске стране урађено све да овај догађај, који организује Асоцијација за спорт и рекреацију, протекне у најбољем реду.

Он је на конференцији за новинаре рекао да је ове године овај спортски догаћај привукао 30 до 40 одсто више маратонаца него лани, додавши да је овогодишње издање маратона уједно и квалификациона трка за Олимпијске игре у Токију, које ће се одржати наредне године.

Куваља је навео да ће уз главни догађај, који ће почети у 11.00 часова, бити организовани и полумаратон, те догађаји за дјецу и породицу "Триглав јуниор ран" и "Триглав фемили ран".

Спортски директор маратона Велина Марић рекла је да су највећи фаворити маратона домаћи такмичари који имају одличне резултате-Срђан Самарџић и Давор Видовић, те Лусија Кимани и од њих се, како каже, очекују најбољи резултати и лични рекорди.

Марићева је позвала суграђанке које су заинтересоване за маратон, полумаратон и штафетну трку, да им се придруже.

Милка Станивуковић из "Бањалучке пиваре" рекла је да је ова компанија позната по томе да подржава развој локалне заједнице у свим сегментима, посебно када је ријеч о спорту.

- Трудимо се да подржимо што већи број манифестација који на најбољи начин промовишу Бањалуку - нагласила је Станивуковићева.

Прошлогодишњи побједник полумаратона Срђан Самарџић рекао је да се одлучио да ове године учествује и у маратону, те изразио наду да ће остварити добар резултат.

Биљана Лукић из "Триглав осигурања" изразила је задовољство што ова компанија може да подржи овакав догађај и да улаже у друштвено одговорне активности.

Она је додала да је важно што се младим генерацијама овај спорт представља као доступан и то је, како је нагласила, најважнија мисија оваквих догађаја.