latinica  ћирилица
24/09/2019 |  19:27 ⇒ 25/09/2019 | 08:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Земљотрес погодио Пакистан, 22 погинулих (ФОТО)

На истоку Пакистана данас су погинула 22 лица, а више од 300 људи је повријеђено у земљотресу, саопштила је полиција.
Пакистан (фото:BBC) -
Пакистан (фото:BBC)

Земљотрес, чије је жариште било на малој дубини Земљине коре од 10 километара, био је магнитуде 5,2 према Америчком геолошком институту, а првобитно је био процијењен на магнитуду 5,8.

Епицентар је био 22,3 километра сјеверно од града Џелума, код границе источне провинције Пенџаб и пакистанског дијела Кашмира, према Геолошком институту САД.

Осјетио се широм Пакистана и многи људи који су изашли на улице не смију да се врате у зграде из страха од нових потреса. На улицама су и становници Исламабада, који су истрчавали и из небодера.

У Мирпуру су оштећене многобројне куће, радње и возила, путеви су напрсли, а вода која излази због процјепа у главном каналу плави села.

Пакистанска војска мобилисала је авионе, хеликоптере и љекарске тимове као и војску за пружање помоћи погођеним зонама Кашмира.

Фотографије и видео-снимци локалних медија показују на десетине урушених зграда и кућа, пукотине на путовима довољно велике да прогутају аутомобиле у мјесту Мирпур, граду на пакистанској страни Кашмира, преносе агенције.