latinica  ћирилица
24/09/2019 |  20:15 | Аутор: РТС

Богдановић на 74. мјесту најбољих играча НБА, чека се Јокићев пласман

Амерички И-Ес-Пи-Ен објавио је дио листе 100 најбољих играча на свијету, на којој Богдан Богдановић заузима 74. позицију. Српски репрезентативац је први пут у каријери уврштен у листу најбољих коју прави најпознатија америчка телевизијска мрежа.
Богдан Богдановић (Фото: КС Литваније) -
Богдан Богдановић (Фото: КС Литваније)

Богдан је био један од најбољих појединаца у редовима Сакраменто Кингса, а посебно добре партије пружио је на недавно завршеном Свјетском купу у Кини.

Изабрана је у идеалну петорку шампионата и био најбољи стријелац турнира са 183 постигнута поена.

- Богдановић је прошле сезоне шутирао 36 одсто за три у Кингсима, али је на Свјетском првенству у Кини био неумољив шутиравши 53 одсто ван линије 6,75. У његовој игри све је изгледало глатко, играо је са пуно самопоуздања. Бележио је 22,9 поена и био је један од најбољих бекова у Кини - навео је новинар Брајан Виндхорст.

Богдан је међу ријетким Европљанима који се налазе на позицијама од 100. до 51. мјеста листе. Испред њега је само Шпанац Марк Гасол (61), док су иза Јусуф Нуркић (83), Рики Рубио (84), Данило Галинари (91) и Еван Фурније (99).

И-Ес-Пи-Ен није још објавио комплетну листу најбољих НБА играча, за сада је само откривено од 100. до 51. мјеста, односно од 50. до 31. позиције.

То значи да ћемо тек сазнати пласман Николе Јокића, који би требало да се нађе међу најбољих 10 у најјачој лиги свијета.