latinica  ћирилица
24/09/2019 |  22:53 ⇒ 25/09/2019 | 10:10 | Аутор: РТС

Одбојкаши Србије кроз драму до полуфинала Европског првенства

Одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у полуфинале Европског првенства побједом над Украјином са 3:2, по сетовима 21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9. "Орлови" су стигли међу четири најбоље селекције на Старом континенту и за финале ће се борити са Француском, која је максималним резултатом елиминисала Италију.
Одбојкаши Србије (фото:CEV/Promo) -
Одбојкаши Србије (фото:CEV/Promo)

Екипа Слободана Ковача није најбоље отворила меч у Антверпену, док су на другој страни Украјинци били веома инспирисани. Сервирали су на изузетно високом нивоу, погађали у серијама и на сваки начин кажњавали нешто лошије реакције српских играча.

Серијом поена дошли су до вођства у сетовима, да би у другом потпуно доминирали до саме завршнице. Момци у жутим дресовима имали су 17:21 у том периоду, након чега је уследио низ фантастичних сервиса Александра Атанасијевића.

Он је покренуо преокрет и изједначење у сетовима се чинило као кључни тренутак у мечу.

У трећем сету је Србија успјела да одбије неколико налета противничког тима и сачува предност, али је себи катастрофалном игром закомпликовала живот.

Украјинци су прихватали поклоне и изједначили на 2:2, али су српски играчи у тај-брејку показали од чега су саткани. Фантастични Урош Ковачевић је "измислио" неколико поена на мрежи и донио 5:1.

"Орлови" су овога пута били потпуно концентрисани и максимално посвећени сваком поену, па су сачували предност и славље је могло да почне.