latinica  ћирилица
26/09/2019 |  16:05 ⇒ 16:07 | Аутор: СРНА

Осам миграната повријеђено, возач побјегао

У саобраћајној незгоди на путу Бијељина-Тузла повријеђено је осам илегалних миграната, оштећено је службено возило Граничне полиције БиХ, као и оно којим су кријумчарени, док је возач побјегао, саопштено је данас из Граничне полиције БиХ.
Повријеђени мигранти - Фото: СРНА
Повријеђени мигрантиФото: СРНА

Незгода се догодила јутрос у 2.40 часова када су припадници Граничне полиције, уз свјетлосна и звучна упозорења, покушали да зауставе "ауди А4", али је возач, покушавајући да побјегне, ударио у потпорни зид у мјесту Бањ брдо, па се возило преврнуло, док је возило Граничне полиције ударило у банкину.

У "аудију" се налазило осам илегалних миграната, који су након незгоде, у пратњи Хитне помоћи Тузла и припадника Граничне полиције БиХ, одвезени у тузлански Универзитетски клинички центар ради указивања медицинске помоћи и утврђивања степена повреда.

Илегални мигранти нису посједовали идентификационе документе, а у разговору са припадницима Граничне полиције изјавили су да долазе из Ирака.

Прије саобраћајне незгоде, возача "аудија" покушали су да зауставе и припадници МУП-а Републике Српске у Угљевику, а потом у Лопарама, али је се он побјегао ка Тузланском кантону.

У саопштењу из Граничне полиције наводи се да возило "ауди А4" није имало припадајуће регистарске ознаке БиХ.

У саобраћајној незгоди није повријеђен нико из Граничне полиције.

Увиђај на лицу мјесту обавили су припадници МУП-а Тузланског кантона, а о догађају су обавијештени Тужилаштво Тузланског кантона и Тужилаштво БиХ.

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић рекао је да је Гранична полиција опредијељена за заштиту границе и борбу против прекограничног криминала и илегалних миграција на свим дијеловима границе БиХ, нарочито источном дијелу, гдје је највећи прилив миграната.

Он је нагласио да су припадници Граничне полиције веома често изложени опасности, као и материјално-техничка средства која користе, због чега заслужују похвале за досадашњи рад на сузбијању свих облика прекограничног криминала, посебно спречавању кријумчарења људи и илегалних миграција.

Галић је додао да су помоћ Граничној полицији БиХ пружили припадници МУП-а Републике Српске и МУП-а Тузланског кантона.