latinica  ћирилица
30/09/2019 |  15:59 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Сјећање на Милана Јелића (ФОТО)

На Градском гробљу у Модричи данас су положени вијенци поводом 12 година од смрти бившег предсједника Републике Српске Милана Јелића. Помену је, осим породице, присуствовала предсједница Српске Жељка Цвијановић, изасланик српског члана Предсједништва БиХ, делегације Владе и Народне скупштине и бројне друге делегације.

Био је добар човјек, привредник,предсједник, спортски радник. У свему што је радио оставио је велики траг, каже предсједница Српске Жељка Цвијановић.

- Данас је важно да се присјетимо оног што је радио Милан Јелић, али исто тако и да будемо свјесни и да покажемо на данашњи дан колико је важна Републике Српска и колико сви заједно морамо да се залажемо да је јачамо да јачамо наше институције - додала је Цвијановићева.

Фото: РТРС

Сваке године породица, пријатељи и бројне делегације парастосом и полагањем вијенаца присјете се његовог лика и дјела.

- Сигурно могу рећи испред породице и великог броја пријатеља да смо поносни на лик и дјело покојног оца и захвални смо овим људима који из године у годину показују да поштују шта је све урадио за и Српску и за Модричу. Поготово за овај наш крај - истакао је Петар Јелић, син преминулог Милана Јелића.

Начелник општине Модрича Младен Крекић истакао је да је Јелић био добар човјек, домаћин и да волио је свој народ.

Ковачевић положио вијенац на гроб Јелића (Фото: РТРС)

Милан Јелић преминуо је од срчаног удара 30.септембра 2007. на градском стадиону. Модричани кажу да је свима помагао и немјерљив је његов допринос развоју Модриче .

У Модричи се 10.година заредом организује меморијални фудбалски турнир у знак сјећања на преминулог Милана Јелића , а годинама најбољи студенти Републике Српске стипендирани су из фонда који носи његово име.