latinica  ћирилица
01/10/2019 |  15:49 ⇒ 17:58 | Аутор: РТРС

У Брчком промовисана књига "Огњена Марија Ливањска"

У Брчком је промовисана књига "Огњена Марија Ливањска", аутора Буде Симоновића, која свједочи о страдању Срба Ливањског простора у Другом свјетском и одбрамбено- отаџбинском рату.

Порука је да се о злочинима не смије ћутати да се они не би поновили, као што су Срби са Ливањског подручја убијани и бацани у исте јаме у посљедња два рата.

Осим Јасеновца, Јадовна, Бихаћа, Шушњара, усташки злочини почињени су у околини Ливна, гдје су Срби живи бацани у јаму Равнио Долац.

О злочинима се не смије ћутати, и олако их заборављати, да се не би поновили, као што је то у Ливну, гдје су у Одбрамбено- отаџбинском рату Срби, који нису успјели побјећи, бацани у јаме као и њихови преци у Другом свјетском рату.

До сада је књига "Огњена Марија Ливањска" доживјела шест издања, задње је допуњено новим материјалниом доказима. Промовисана је више од 50 пута, од Београда до Брчког.

Осим промоције књиге, заинтересовани су могли и да погледају збирку фотографија и списа, који свједоче о злочинима над ливањским Србима.