latinica  ћирилица
03/10/2019 |  08:12 | Аутор: СРНА

Мокри и клизави коловози

У већини крајева Републике Српске и ФБиХ коловози су јутрос мокри и клизави, због кише, а повећана је опасност од одрона камења и земље на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

На појединим дионицама у ФБиХ вода се задржава на коловозу.

Видљивост је мјестимично смањена због магле, посебно на дионицма у вишим предјелима.

До 5. октобра трајаће санација на дионици магистралног пута Бањалука-Лакташи, у мјесту Гламочани.

У току је санација коловоза од Приједорске петље до Клашница и у мјесту Друговићи, због чега се саобраћај од 7.00 до 18.00 часова одвија успорено, једном траком.

На дионици магистралног пута Дрињача-Милићи-Власеница у току је реконструкција коловоза, због чега се саобраћај одвија једном траком.

Због деминирања терена на радилишту "Клакари Доњи 8, 13 и 14", у општини Брод, на снази су привремене обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак, и то радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на магистралном путу Котор Варош-Ободник, због изградње мини хидроелектране.

У току је изградња МХЕ Крупац на ријеци Жељезници, због чега се саобраћа наизмјенично, једном траком, на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због минерских радова, данас од 9.00 до 10.00 часова, максимално 10 минута, биће обустављен саобраћај на регионалном путу Источно Сарајево-Требевић-Пале, дионица Миљевићка кривина-Златиште, на локалитету Златишта.

У току је реконструкција регионалног пута Лукавица-Пале, као и проширење моста, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјенично саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

У Бањалуци ће сутра од 11.50 до 12.50 часова, поводом Недјеље дјетета, бити обустављен саобраћај на дијелу Улице краља Петра Првог Карађорђевића, од раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ до раскрснице са Алејом Светог Саве.

На магистралном путу Зеница-Немила због санације у тунелу Врандук два саобраћа се наизмјенично, једном траком, а због повремено појачане фреквенције возила, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

Ноћу су на снази обуставе саобраћаја од 00.30 до 4.30 часова.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања.

И даље је обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере стање саобраћаја на 11 граничних прелаза - Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.