latinica  ћирилица
03/10/2019 |  08:43 ⇒ 19:29 | Аутор: СРНА

Ђокић наставља посјету Москви

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић наставља данас посјету Москви, гдје учествује на Међународном форуму "Руска енергетска седмица 2019".
Путин - Ђокић -
Путин - Ђокић

Ђокић, који на Међународном форуму учествује до суботе, 5. октобра, имаће прилику да се на маргинама скупа састане са важним људима у области енергетике, као и потенцијалним инвеститорима у том сектору.

Он се јуче прије пленарне сједнице форума, заједно са министрима свих земаља учесница овог скупа, састао са руским предсједником Владимиром Путином, који је говорио о енергетским питањима и стратешкој позицији Русије у томе.

Ђокић је раније истакао да је овај форум један је од најважнијих скупова у свијету када је ријеч о актуелним питањима у области енергетике, као и плановима развоја енергетског, али и нафтног комплекса.

- На Форуму је више од 20 министара из разних дијелова свијета, а скупу, осим стручњака у области енергетике, присуствују представници великих и водећих међународних енергетских компанија - рекао је Ђокић.

Ђокић учествује на форуму на позив министра енергетике Руске Федерације Александра Новака, са којим је разговарао о важним пројектима Русије у енергетском и нафтном сектору у Српској.

Циљ организатора јесте да Међународни форум "Руска енергетска седмица 2019" постане једна од главних, међународних платформи за дискусију о актуелним питањима у области енергетике у свијету.