latinica  ћирилица
03/10/2019 |  08:53 ⇒ 08:53 | Аутор: Агенције

Тадићева магија: Једним потезом изиграо цијелу одбрану Валенсије (ВИДЕО)

Србин је поново дао значајан допринос побједи Ајакса у Лиги шампиона, а један потез одушевио је фудбалску Европу.
Фудбалери Ајакса - Фото: Screenshot
Фудбалери АјаксаФото: Screenshot

Фудбалери Ајакса значајно су се приближили пласману у нокаут фазу Лиге шампиона, пошто су савладали Валенсију у гостима са 3:0, па тако послије 2. кола имају максималних шест бодова у групи Х, са двије убједљиве побједе из исто толико мечева.

Копљаници су били ефикасни, као и у дуелу против Лила у 1. колу и головима Хакима Зијеха, Квинсија Промеса и Донија ван де Бека дошли до убејдљивог тријумфа на Местаљи.

Истакао се и Душан Тадић асистенцијом за посљедњи гол, који је Ван де Бек претворио у погодак у 67. минуту, послије нове чаролије Србина. Тадић је примио лопту на ивици шеснаестерца, затим је луцидним пасом, без гледања и из окрета упослио Ван де Бека који је утрчавао у простор. "Спојио га је с голом", а 22-годишњи Холанђанин ту прилику није пропустио.

Ван де Бек је поред гола и уписао Асистенцију у 34. минуту, када је проиграо Промеса у петерцу и омогућио му лаку реализацију за 2:0.

Треба напоменути посебно и спектакуларан гол Мароканца Хакима Зијеха у 8. минуту, којим је утишао навијаче Валенсије, а своје фанове натерао да се хватају за главу у чуду.

Са ивице казненог простора је распалио по лопти и послао је у рашље немоћног чувара мреже Валенсије.