latinica  ћирилица
03/10/2019 |  10:59 ⇒ 12:39 | Аутор: СРНА

У Новом Саду почео "Дунавски бизнис форум" (ФОТО)

У Новом Саду данас је почео осми по реду "Дунавски бузнис форум" у чијем раду учествује и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић је рекао прије почетка форума рекао новинарима да овакви скупови имају велики значај за стварање повољнијег пословног амбијента и у Српској.

Нови Сад - бизнис форум (Фото: РТРС)

- Ријетке су прилике попут овог форума гдје пословни људи могу да размијене драгоцјене идеје и искуства, те да реализују конкретне пројекте. Зато су овакви скупови важни за Српску, а мислим да би било добро да се они убудуће одржавају и у другим земљама региона - истакао је Чубриловић.

Чубриловић ће данас говорити на другом панелу под називом "Изазови ЕУ: западни Балкан - јединствен економски и културни простор слободног протока људи и робе".

На "Дунавском бизнис форуму" окупило се 350 учесника из Србије, земља западног Балкана и дунавског региона.

"Дунавски бизнис форум" одржава се под покровитељством Привредне коморе Србије, Покрајинске владе и Града Новог Сада, а организују га "Медија инвент", Унија послодаваца Србије, Удружење за европску територијалну сарадњу Словеније ТЕРИС, Институт европских региона из Салцбурга и кластер "Екопанонија" из Новог Сада.